Op eigen kracht

Op eigen kracht

 

Pesten

We kennen het helaas allemaal wel. Uit eigen ervaring of uit de omgeving. Er is altijd wel een kind dat gepest wordt. Heel vervelend en dit zou niet zo moeten zijn maar de praktijk wijst anders uit. Als je mensen spreekt zeggen ze altijd hoe erg dit pesten vinden. Vaak hebben ouders / opvoeders het niet eens door dat hun lieve dochter of zoon ook dit soort dingen doet. Kinderen kunnen niet altijd hun daden overzien. Het door de kinderen laten oplossen lukt niet altijd en daar heb je de hulp van een “neutrale” volwassene bij nodig. Zodat het pesten niet uit de hand kan lopen. Let op kinderen zijn allemaal anders!

 

Bevorderen diverse vaardigheden :

-(uit)praatvaardigheden

-Voor jezelf opkomen

-Je plus kanten benadrukken

-Persoonlijke ontwikkeling

Middelen methoden en technieken:

-Rollenspel

-Huiswerkopdrachten

-Pictogrammen

-Bij deze training kan gebruik worden gemaakt van de hulpvaardige aai- en knuffelhond Jairo.

-Bewegingen en lichaamstaal

-Video-opnames

Voor wie:

Kinderen met AD(H)D, ODD, kinderen met autistische kenmerken, kinderen die bang zijn, kinderen die weinig zelfvertrouwen hebben, sociaal niet handige kinderen, verlegen kinderen, kinderen die vaak ruzie maken of moeite hebben met contact te maken, kinderen die gepest worden, gevoelige kinderen.

Eigenlijk alle kinderen die zich ontwikkelen en op weg zijn via een ontdekkingstocht naar de volgende fase in hun leven.

Doel :

Het duidelijk voor ogen krijgen wie je bent en wat je zelf kunt doen. Je krachtig genoeg voelen om met lastige situaties om te gaan. Trots op jezelf zijn!

Duur: • 10 lessen van 1,5 uur.