Jairo

                       JAIRO   

DE HYPOALLERGENE  HARLEKIJN KONINGSPOEDEL

Sinds 2010 is Jairo bij ons in het leven gekomen. Dit dankzij een lieve moeder die deels mijn situatie kende, bij haar mocht ik een puppy uitzoeken. Wat was ik hier blij mee. Hij kreeg de naam Jairo; de eerste drie letters van mijn oudste en de eerste twee letters van mijn jongste kind. Ik had wel al gelezen wat een hond voor mensen en speciaal voor kinderen kon doen maar ik had nooit voor mogelijk gehouden wat voor positieve impact deze hond met zich meebracht.

Hetgeen ik las bevestigde mijn ideeën om de hond bij mijn werkzaamheden te gebruiken. De hond aaien of knuffelen zorgt er namelijk voor, dat je minder van het stresshormoon cortisol aanmaakt terwijl je juist meer oxytocine en endorfine produceert. Ook wel het gelukshormoon genoemd. Tel daar ook nog bij dat je cholesterolgehalte en ook je bloeddruk lager is. Daar kan geen pil tegenop en in de praktijk merkte ik de vorderingen.

Sinds 2016 ging hij mee naar het werk. Hier zorgde hij voor een huiselijke sfeer en de communicatie werd gemoedelijker tussen diverse mensen op het werk. Toen de eerste thuiszitter kwam liet ik mijn hond werken. Nou ja werken, gewoon zichzelf zijn. En zie wat een contact er ontstond tussen die twee en van daaruit contact naar mij toe. Super gewoon. Ook voor de jongvolwassenene die bij mij zat heeft Jairo veel betekent. Deze jongen werd veel zekerder van zichzelf.

Als er iets vervelends gebeurde of de thuiszitters moesten iets doen wat ze niet leuk vonden, dan leidde Jairo ze af en gaf ze de rust zodat zij weer verder konden gaan. Zij kwamen uit hun comfortzone en lieten hun eigen ik zien. Een mooie ontwikkeling!

Hij is een echt gewaardeerd lid van het team Iedereen Gewoon Anders maar hij valt ook in de smaak bij Stichting de Mini-maatschappij Gewoon Anders 😉